Welkom

Hans Verbeek (Haarlem, 1959) groeide op in Amsterdam en Alphen aan den Rijn.

Hij werkt als beeldend kunstenaar in zijn atelier in Boskoop en verzorgt daar eveneens workshops. Tevens geeft hij les op verschillende locaties in het Groene Hart. Zijn aanpak kenmerkt zich door het afstemmen van zijn persoonlijke indruk op de vormgeving en het palet. Hierin komt telkens zijn veelzijdigheid tot uitdrukking.

Bij voorkeur werkt hij met olieverf. Van tijd tot tijd wordt acryl gebruikt. Tevens tekent hij portretten in potlood.
Hans schildert portretten in opdracht in binnen- en buitenland. Hij had individuele en groepsexposities. 

 

Cursussen

Om mijn teken-en schildercursussen te volgen kun je op verschillende adressen terecht:
- 3-daagse Zomerworkshops portrettekenen/-schilderen
- Zomertour Boskoop, op zaterdagochtenden in augustus met Boskoop Creatief

- Cursussen tekenen/schilderen bij Boskoop Creatief.
- Cursus tekenen/schilderen bij Creatief Rijnwoude in Hazerswoude-Rijndijk

 

Voor de 10e keer: Zomerworkshops portretschilderen in Boskoop

Ontdek de wereld van portretschilderen in de prachtige omgeving van Boskoop! We zijn verheugd om het 10-jarig jubileum van de driedaagse zomerworkshops portretschilderen aan te kondigen, gehouden in onze sfeervolle tuin.

Beeld je in: je schildert in een zonovergoten tuin, omringd door bloemen en fruitbomen. In deze zomerse setting vindt onze workshop plaats gedurende de tweede en derde week van augustus. Van woensdag tot en met vrijdag, van 10.00 uur tot 16.00 uur, word je ondergedompeld in de kunst van het portretschilderen.

Tijdens deze inspirerende dagen ga je aan de gang met olie- of acrylverf en verbeeld je, ondersteund door je docent Hans Verbeek, een geliefde, (klein-) zoon of -dochter, ouder of wie je maar wilt. Je wordt begeleid om je artistieke vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast ontmoet je een groep gelijkgestemden, waarmee je je ervaringen uitwisselt, waardoor je ook elkaar stimuleert. De groepen zijn klein, maximaal 6 personen, zodat ieder voldoende aandacht krijgt gedurende de schildersessies.
Of je nu een beginner bent die de eerste penseelstreken zet of een ervaren kunstenaar die zijn techniek wil verfijnen, deze workshops zijn geschikt voor alle niveaus. We creëren een ondersteunende en inclusieve omgeving waarin iedereen kan groeien en een eigen creatieve visie kan ontwikkelen.

Even ontspannen terwijl je nieuwe energie opdoet voor de middagsessie: wanneer het tijd is voor een welverdiende pauze staat er een heerlijke (vegetarische) lunch op je te wachten. Ginette heeft zo al jaren van elke workshop een feestje gemaakt!
Verder word je gedurende de dag word je voorzien van koffie, thee of verfrissende opties.

Schrijf je vandaag nog in voor onze driedaagse zomerworkshops in Boskoop en laat je verbeelding de vrije loop. Kom en ontdek het plezier van het schilderen in de warme gastvrijheid van onze tuin. We kijken ernaar uit je te verwelkomen en samen een onvergetelijke creatieve reis te beleven!

Een driedaagse workshop kost € 260,-. Dit is inclusief lunch/koffie/thee. 

Als cursist neem je je eigen schildermateriaal (doek, verf) mee. Mocht je van aanwezige verf gebruik willen maken dan kan dat tegen een redelijke vergoeding.

De workshop op 9-10-11 augustus is vol, je kunt nog inschrijven voor 16-17-18 augustus. Zorg er voor dat je inschrijving binnen is vóór 31 juli! 

Mail je inschrijving naar h.verbeek@mac.com

 

Zomertour Boskoop

Boskoop Creatief organiseert in augustus en begin september op 5 zaterdagochtenden tekenen en schilderen op locatie onder leiding van verschillende docenten.

• Wie gaat er mee om te schetsen, tekenen of schilderen?
• De zomertour gaat van start om 10:00 uur. Als u wat eerder komt, kunt u alvast een plekje zoeken.
• Het gaat door tot een uur of twaalf, waarna het resultaat besproken wordt.
• U zorgt zelf voor de benodigde materialen.

Wat heeft u nodig:

  • Teken/schilder of aquarel papier/blok
  • Een stevige ondergrond bv. een tekenplank of karton
  • Teken- of schildermateriaal naar keuze (waterpot + water)
  • Een kader, uitgesneden uit karton, of een diaraampje
  • Krukje of stoeltje
  • Bij zonnig weer: hoofdbedekking en zonnebrand
  • Bij koel weer: (onder de 20 graden) kleding in laagjes
  • Eventueel een fototoestel, foto’s kunnen u helpen om uw werk thuis af te maken.

5 augustus locatie Natuurtuin “De Veenmol’ Zwartepad 1, 2771 SR, Boskoop met docent Hans Verbeek
12 augustus Sortimentstuin van der Laar, Rijneveld 153, 2771XV in Boskoop met docent Ingrid Hertog  
19 augustus locatie het Boomkwekerijmuseum Reijerskoop 52 – 54, 2771 BR Boskoop
26 augustus locatie kinderboerderij ‘de Contactweide’, Snijdelwijklaan 6, 2771SX, Boskoop met Wemmeke Strating
2 september Op locatie bij het atelier van docent Eline Hoogendijk, Middelburgseweg 73, 2771NL, Boskoop

Kosten: € 50,- voor 5 keer. Wanneer u niet elke keer mee kunt doen betaalt u € 12,50 per keer en meldt u dat in de opmerking van de inschrijving.

Cursussen bij Boskoop Creatief

Deze cursussen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderde cursisten die in een gezellige groep willen komen tekenen of schilderen. 
U kunt kiezen uit een cursus op donderdagochtend of -middag, of op vrijdagochtend.
De cursussen zijn vooral gericht op het ontdekken en ontwikkelen van uw eigen creativiteit. Niet alleen het eindresultaat telt maar vooral het proces er naar toe. Het is een proces van idee-ontwikkeling en het verkennen van de mogelijkheden van het gebruikte materiaal. Vanaf een stilleven, thema of foto word je individueel begeleid maar vanuit een gezamenlijk uitgangspunt. Deze gegevens zijn een aanleiding om tot een eigen beeldende vertaling en interpretatie te komen en je eigen beeldtaal te ontwikkelen.
Op deze manier is het een individuele zoektocht, een ontdekkingsreis waarin toch vooral het spelen met materialen, het verkrijgen van een zekere losheid centraal staan. Om zo te komen tot verbazen van je eigen kunnen binnen het creatief proces.
Speciaal voor nieuwe cursisten: Neem houtskool mee voor de eerste les; u hoort dan wat u verder nog voor de cursus nodig heeft.

De cursussen bestaan uit 12 lessen van 2,5 uur
Locatie: Boskoop Creatief, MFC De Plataan, Snijdelwijklaan 2 in Boskoop
Een cursus kost € 168,- inclusief koffie/thee tijdens de pauze. Materiaal is niet inbegrepen

Al mijn cursussen zijn inmiddels vol. Kijk op de site van Boskoop Creatief of er bij een cursus van een andere docent nog mogelijkheden zijn om aan te sluiten.

 

Cursussen bij Creatief Rijnwoude, Hazerswoude-Rijndijk

In Hazerswoude-Rijndijk vinden weer cursussen tekenen/schilderen plaats in Dorpshuis De Som, Joseph Haydnlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk.
U kunt er vanaf januari en september terecht op dinsdagavond, woensdagmiddag en woensdagavond.
De groepen zijn klein, ongeveer 10 deelnemers.
Op dinsdagmiddag is er een cursus van Paul Hasebos. De dinsdagavondcursus wordt gegeven door Ellen de Jong, op woensdagmiddag geef ik zelf les en op woensdagavond wordt les gegeven door Conny Kruithof.
Voor hen die graag zonder docent willen werken is er op twee momenten een open atelier, nl. op woensdag- en donderdagmorgen.
Daarnaast zijn er regelmatig. lezingen en workshops.
Elke cursus omvat 12 lessen.

Mail voor meer informatie naar Creatief Rijnwoude op dit mailadres.